Laatste nieuws

Ward selecteert zich voor EK cross te Lissabon!!

Na een zeer goed seizoensbegin met mooie resultaten op de crossen te Berlare, Leuven en Mol heeft Ward zich via een mooie prestatie op de crosscup van Roeselare weten te plaatsen voor het EK U20! Tevens zijn eerste internationale wedstrijd! Allen supporteren op 8 december :-)!

Winst(en) op Brussel Ekiden

Op zaterdag 19 oktober stond de jaarlijkse Brussels Ekiden op het programma. Ook met team F-sport elite stonden we aan de start. Met een gemengd team van 6 atleten gingen we meestrijden voor de eerste plaats. De volgorde was als volgt: Estelle start (5km) – Thibault (10km) – Cisse (5km) – Tom (10km) – Ward (5km) en Matthias (7,195km). Het was terug een eerste wedstrijd sinds lang voor iedereen, dus toch even afwachten hoe het ging op dit zware parcours. Maar iedereen heeft perfect gedaan wat ze moesten doen. Resultaat een mooie eerste plaats en vooral veel vertrouwen richting het crossseizoen! Proficiat!!

Steven Casteele liep mee met team Saucony. Hij deed perfect zijn werk op de 5km en kon zo zijn team mee helpen naar de totaal overwinning! Proficiat Steven!

Charlotte helpt haar Nederlandse club AV Unitas terug naar hoogste afdeling

Charlotte Sijmens werd door haar Nederlandse club AV Unitas weer gevraagd om deel te nemen aan het NK teams voor het behoud. Per discipline krijg je punten (de eerste 8, de tweede 7 punten…) en de beste 4 teams mogen volgend jaar opnieuw deelnemen in de hoogste afdeling en proberen Nederlands kampioen te worden. Charlotte werd gevraagd om zowel de steeple als de 4x400m voor haar rekening te nemen. Twee uiteenlopende disciplines, maar dat hield Charlotte niet tegen om naar zondag 8 september naar Leiden af te zakken.

De steeple begon ze heel goed en liep heel ontspannen de getrainde tempo’s. De hindernissen waren wel niet zo goed en dit resulteerde in een serieuze aanraking van de balk net over halfweg. Dit zorgde ervoor dat Charlotte iets te veel schrik kreeg om nog vlot door te lopen. Veel getrippel en getwijfel voor elke hindernis. Ze liep haar wedstrijd gecontroleerd uit en eindigde toch nog 4de en verdiende zo 4 punten voor haar club!

Een 4 uur later mocht ze zich dan opmaken voor de 4x400m waar ze als laatste loper mocht aantreden. Om dit nooit te doen en hier niet specifiek voor te trainen, deed ze dit toch uitstekend. Plaats behouden en sterk finishen en vooral nog eens goed verzuren ;-)!

Onder andere door haar twee prestaties werd AV Unitas knap tweede wat betekent dat ze volgend seizoen opnieuw in de hoogste afdeling mogen strijden om de titel van Nederlands kampioen teams!

BK in Koning Boudewijnstadion

In het weekend van 31 augustus en 1 september vonden in het Koning Boudewijnstadion de Belgische kampioenschappen alle categorieën plaats. Op zaterdag werden de reeksen 800m gelopen met junior Ward Leunckens. Spijtig genoeg had hij een mindere dag en kon hij nooit aanspraak maken om zich te kwalificeren voor de finale van zondag. Hoewel dit zeker zijn doel was, aangezien hij de 7de tijd had van alle deelnemers en er 8 finalisten zijn. Maar alles moet mee zitten tijdens dit soort wedstrijden en Ward was zaterdag niet super. Desalniettemin een mooi seizoen van Ward en zijn weekjes rust zijn zeker verdiend!!

Op zondag liep Steven Casteele de rechtstreekse finale van de 5000m. Supersnel is Steven niet, dus moest hij hopen dat er snel genoeg gelopen werd of dat hij zelf de koers hard zou maken. Dit zou hij dan doen door er een interval wedstrijd van te maken. En zo geschiedde. Zijn eerste stevige versnelling kwam er al na 400m waar hij het hele pak een rondje op sleeptouw nam in 62″. Dit herhaalde hij nadien nog twee keer. Iedere keer konden er altijd een 6-tal lopers terugkomen. Na zijn vierde versnelling op iets meer dan 1200m voor de finish kwamen enkel Michael Somers en Ward D’hoore terug. Doordat toen Michael overnam en tempo bleef maken, bleven de 3 voorop en konden zij strijden voor de podiumplaatsen. Hier kwam Steven nog iets te kort, maar na zo een aanvallende koers gelopen te hebben, meer dan normaal! Dik verdiende bronzen medialle!!

Coach Roel gaat jullie vanaf nu voltijds begeleiden

Coach Roel zal vanaf nu voltijds voor jullie klaar staan. Hij heeft beslist om deze leuke en fijne job niet meer te combineren met andere dingen. Zo kan hij zijn dromen en doelen verder uitwerken. Naast elite atleten begeleiden we ook jonge sporters via sportkampen, maar ook recreanten die willen beginnen met sporten, die meer willen bewegen voor hun gezondheid, die een marathon willen lopen of hun tijd erop willen verbeteren. Naast lopen begeleiden we ook fietsers, zwemmers, triatleten… Ook werknemers van bedrijven gaan we begeleiden om samen toe te werken naar bepaalde sportieve doelen. Daarnaast geef ik ook nog opleidingen aan andere trainers zodat zij dit op hun manier ook weer verder kunnen aanleren aan andere mensen!

Met Fsport willen we de beweegmicrobe bij zoveel mogelijk mensen op een leuke, maar wel verantwoorde manier overbrengen!

Lactaattesten

Jong-oud, beginnend-recreant-wedstrijdatleet, STR-marathonloper. Iedere atleet kan baat hebben bij een lactaattest. We bespreken eerst en vooral wat de doelen zijn en op basis daarvan bepalen we de afstanden, tempo’s, de manier hoe we de test gaan afnemen. Deze test is vooral belangrijk om nadien te kunnen bepalen hoe snel en/of aan welke hartslagen je uw (duur)loopjes mag doen. Zo kan je op een gecontroleerde en verantwoorde manier je doelen bereiken. Welke deze ook zijn, elke persoon is voor ons even belangrijk! Veel succes allemaal :-)!

Fsport atleten op VTM Nieuws

Onze atleten ook gespot op het VTM Nieuws van dinsdag 27 augustus? Er wordt aan de KULeuven (FABER, faculteit bewegings- en revalidatiewetenschappen) een onderzoek gedaan naar blessures en loopschoenen en hoe deze blessures te voorkomen. Niet enkel loopschoenen zijn voldoende om bepaalde blessures te voorkomen. Integendeel zelfs, bepaalde loopschoenen zouden je voeten nog ‘luier’ maken en te veel ondersteunen waardoor je dus nog zwakkere spieren zou krijgen. Naast de juiste schoenen zal je dus als loper ook veel voetoefeningen moeten doen! Onze atleten werkten graag mee met het VTM Nieuws en gaan ook meewerken aan het onderzoek. Zo worden we weer wat wijzer om onze atleten beter te maken!

Chocovit nieuwe sponsor

Vanaf nu zal Chocovit ons mee ondersteunen met hun perfecte recuperatiedranken. Namelijk Chocovit, Vanilivit en Cafévit. Deze lekkere drankjes zijn voor atleten en recreanten de perfecte recuperatiedrank voor na elke training. Dit door de juiste samenstelling van voldoende koolhydraten, eiwitten, zout en de juiste vitaminen en mineralen. Het is ook gemakt op basis van magere melk, waardoor het gemakkelijk drinkt en waardoor je er dus voldoende van kunt innemen. Happy atleten dus :-)!!

Goede prestaties op laatste Flanders Cups

Op 17 augustus werd er in Kessel-Lo de ‘Meeting voor Mon’ georganiseerd. Hier kwamen 4 van onze atleten aan de startlijn. Op de 800m liep Charlotte Sijmens naar een SB van 2’20″61. Een uurtje nadien ging ze haar trainingspartners en andere atleten al hazend helpen naar goede tijden op de 1500m. Ward liep op de 1500m heel attent voorin en kon deze wedstrijd als twee de beëindigen in een PB van 3’52″70. Tijdens de 3000m’s van deze avond finishte Steven als tweede Belg in een SB van 8’17″14 en Estelle in een SB van 10’40″31. Geslaagd avond dus voor al onze atleten :-)!

In Huizingen werd er op 24 augustus de laatste Flanders Cup georganiseerd. Op deze meeting op de mooie en gezellige piste van Huizingen aan het Provinciaal Domein kwamen Ward en Estelle in actie. Voor Ward zijn laatste 1500m van een reeks van 3. En met bravoure. Hij liep een goed ingedeelde wedstrijd en finishte zeer sterk in een dik PB van 3’52″70. Hij is klaar voor het BK AC van volgende week! Estelle liep hier haar laatste wedstrijd van het seizoen. Zij kwam in actie op de 1500m en liep haar beste wedstrijd en laat zien dat ze stilaan weer de oude aan het worden is. 4’48″48 was haar eindtijd!

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑